Back to News

May 16, 2022

Marmara Üniversitesi, Avrupa’nın elektronik bileşenler, çip ve teknoloji geliştirici kuruluşlarını, Teknopark İstanbul kuruluşları ile buluşturuyor.

Marmara Üniversitesi, Avrupa’nın elektronik bileşenler, çip ve teknoloji geliştirici kuruluşlarını, Teknopark İstanbul kuruluşları ile buluşturuyor. Teknopark İstanbul ile yapılan işbirliği ile yeni işbirlikleri oluşturmaya yönelik olarak Teknopark İstanbul firmaları iRel40 projesi konsorsiyumu ile bir araya getiriliyor.
Marmara Üniversitesi’nin yer aldığı iRel40 (Intelligent Reliability 4.0) projesinde VeNIT Lab Direktörü Doç. Dr. Müjdat Soytürk Türkiye konsorsiyumunu ve çalışmalarını yürütmektedir. 102 Milyon Avro bütçeli 3 yıl sürecek olan projede elektronik bileşenlerin güvenilirliği ve yapay zeka ile iyileştirilmesi hedeflenmiştir. Avrupa Birliğinden 75 kuruluşun proje ortağı olarak yer aldığı bu projede endüstrinin her alanını kapsayan 34 farklı kullanım senaryosu tanımlanmıştır. Marmara Üniversitesi, aynı zamanda proje çıktılarının Avrupa ve Dünya endüstrisine kazandırılması sorumluluğunu üstlenmiş olup ve bu çalışmalar Doç.Dr. Müjdat Soytürk tarafından yürütülmektedir.


Marmara University brings together European electronic components, chip and technology developer organizations with Teknopark Istanbul organizations. Technopark Istanbul companies are brought together with the iRel40 project consortium in order to create new collaborations with the cooperation with Teknopark Istanbul.
VeNIT Lab Director Assoc. Dr. Müjdat Soytürk carries out the iRel40 project Turkish consortium and its activities. The project, which will last for 3 years with a budget of 102 Million Euros, aims to improve electronic components with reliability and artificial intelligence. In this project, where 75 organizations from the European Union are involved as project partners, 34 different usage scenarios covering all areas of the industry have been defined. Marmara University has also undertaken the responsibility of bringing the project outputs to the European and World industry whicha are lead by Müjdat Soytürk.